Derfor skal du vælge en professionel gulvafsliber

27 februar 2021
Lotte Hindsberg

Hvis du står med nogle triste, grå trægulve, og det er tid til at få dem afslebet har du 2 muligheder. Du kan selv kaste dig over projektet, eller du kan få en professionel gulvafsliber til at afslibe dem. Det er i princippet relativt nemt at lære selv at afslibe gulvene, men det tager tid. Du skal som udgangspunkt sætte et par dage af til hver rum. 

Det er muligt at leje en maskine og købe sandpapir i stort set alle byggemarkeder samt lak, lud eller sæbe, som gulvene efterfølgende skal smøres ind i.  

Inden du kaster dig over projektet, kan du med fordel undersøge hvad det koster at få en professionel ud og slibe gulvene, frem for selv at skulle tage fri og bruge 1-2 uger på projektet. Prismæssigt er der nemlig ikke den store forskel og du sikre dig at du ender med et flot resultat, da de ikke skal til at lære hvordan maskinen virker og lige så vigtigt hvornår sandpapiret skal udskiftes. Gulvkanonen ApS er et af de firmaer der over hele landet afsliber gulve.

Pas og plej dine nye gulve

Når du har fået dine gulve afslebet skal de selvfølgelig passes og plejes. Det er en god ide ikke at have udendørs sko på indendørs. Hvis du har valgt at få dine gulve lakeret kan du vaske dem med almindelig universel sæbe, men hvis du har valgt at give dem lud eller sæbe skal de fremover med jævne mellemrum vaskes med lud eller sæbe. 

Hvis de er blevet rigtig beskidte kan du vælge at give dem en omgang med special sæbe der fjerner al den gamle sæbe og gulvene står nøgne, som da de var nyslebet. Her er det vigtigt at de igen skal have 3 omgange med lud eller sæbe, for taber du noget vil gulvet virke som en svamp.

Flere Nyheder