Epoxy resin: Sådan reparerer du nemt din båd

10 november 2020
Sara Mortensen

Som bådejer følger der en masse vedligeholdelse og pleje med i pakken. Derfor er det fantastisk, når man finder et produkt, som er nemt at bruge og altid giver gode resultater. Epoxy resin er et af de produkter, som næsten er for godt til at være sandt. Læs med her, og bliv klogere på hvorfor. 

Epoxy resin er kort sagt en utrolig stærk lim, som kan holde alt sammen. Det bruges til udfyldning af knaster og revner. Den kan bruges på alverdens materialer og derfor også på stort set alle steder på din båd. Du kan bruge det på metal, plast, træ, stof, læder, sten og meget mere. 

Man kan købe epoxy resin som et samlede hærder sæt, hvor du får to forskellige hærdere. Den ene er en langsom hærder til tykke støbninger og større projekter og den anden er en hurtig hærter til mindre projekter. 

Epoxyen er den, der går ind og giver eksempelvis trægulvet en fantastisk smuk overflade. Du kan få trægulv til at se helt nyt ud igen. Mange har også fået epoxy gulv i deres hjem, fordi det ser super fedt ud og så er det nemt at holde pænt. 

Hvordan skal du påføre epoxy resin på din båd?

Du kan påfører dit epoxy resin på forskellige måder. Du kan både gøre det ved at støbe, rulle eller bare med en pensel. Det kommer helt an på hvad og hvilken overflade du skal reparere eller have en overhaling. 

Du skal opmåle epoxy resin efter vægt og korrekte blandeforhold, hvilket er vigtigt, når du skal gøre produktet klart til påføring. Herefter skal du sørge for at røre rundt i dit epoxy resin i mindst 3-5 minutter – her skal du ikke bruge en mekanisk omrører. 

Sørg for at overfladen, hvor dit epoxy resin skal påføres, er helt ren inden du starter. Husk altid at læs specifikationerne på det epoxy resin du har købt, inden du går i gang. Det er et stærkt og effektivt produkt, og det er derfor ikke lige til at lave om, hvis først det er påført.

Rigtig god fornøjelse!

Flere Nyheder