Få styr på regnskab og finanser med en dygtig bogholder

23 april 2019
Astrid Pedersen
Få styr på regnskab og finanser med en dygtig bogholder

Vil du undgå at din virksomheds økonomi skal sejle? Så kan du måske have glæde af en dygtig bogholder.

Hvad laver en bogholder i en virksomhed?

I gamle dage førte virksomhederne deres regnskaber i bøger. Det var før, IT blev en del af dagligdagen på kontoret – og deraf har bogholderen fået sit navn. Det var nemlig bogholderen, som sørgede for at holde styr på virksomhedens finansielle og økonomiske aktiviteter. Denne regnskabsførelse foregik i papirform, og det var bogholderen, som holdt styr på bøgerne. Nu om stunder er det stadig bogholderens opgave at føre regnskab, og nu foregår det så via avancerede og brugervenlige computer programmer, som er særligt udviklet til formålet.

En moderne bogholder er ekspert i at anvende disse programmer, og vil til hver en tid kunne fremvise et balanceret regnskab. Blandt bogholderens daglige opgaver finder vi lønkørsler, udbetaling af eventuelle honorarer, betaling af regninger, udstedelse af fakturaer, afregning af moms samt afstemning af regnskabet op til årsluk. Her kommer revisoren nemlig forbi, og udarbejder firmaets årsrapport på baggrund af de regnskaber, bogholderen har stået for at afstemme.

Med en dygtig bogholder sikres det, at revisoren uden videre kan godkende virksomhedens regnskab, og dermed godtgøre overfor Skat eller eventuelle aktionærer eller anpartshavere, at virksomhedens drift og økonomi er sund og god.

Find din bogholder via Din Lokale Revisor

Måske er din virksomhed ikke stor nok til, at du kan retfærdiggøre ansættelse af en bogholder på fuld tid. Hvis du blot er i besiddelse af en lille virksomhed – for eksempel som konsulent – har du måske bare brug for en freelance bogholder et par timer om måneden.

På lokalerevisorer.dk kan du på få minutter udfylde et skema, som kan afklare dine behov for en bogholder eller revisor, og inden for et døgn få svar på din forespørgsel samt tilbud på bogføring i dit lokalområde. Læs mere på https://lokalerevisorer.dk 

Flere Nyheder