Forær et diamantsmykke til den du elsker

07 maj 2020
Lotte Hindsberg

Det er ikke for ingenting at man siger at diamanter er kvindens bedste ven. For nogle kulturer følger der smykker med når en kvinde bliver gift. Det er ikke alene hendes medgift men også hendes opsparing, hvis hun skulle være så uheldig at blive skilt, eller alene. Det er også hendes pension når hun bliver gammel. Det er også de færreste kvinder der kan sige sig fri for at syntes at det er romantisk med diamantsmykker. Især hvis de får dem af en de elsker. Det kan både være til en særlig lejlighed som til et bryllup eller fødselsdag, men også bare fordi jeg elsker dig. Der er da også få ting i hele verden der er omgivet med så meget mystik, romantisk og samtidig har så blodig en historie. 

Diamanternes farverige historie

Både diamanter og andre ædelstene har været kendt i flere årtusinde og har lige så længe været værdsat. De har både være brugt som betalingsmiddel, men også som en måde at flytte store summer fra et sted til et andet. Det skyldes blandt andet at selv en kæmpesum kan fylde meget lidt og derfor er nem at transportere i skjul. Samtidig havde de den fordel at de ikke som udgangspunkt taber i værdi. 

På den romantiske front er nok historien om Richard Burton og Elisabeth Taylor den kendteste i nyere tid. Han købte for næsen af det velrenommeret smykkefirma, Cartier, den kendte Hope diamant som vejede hele 65 carat. Til sammenligning er diamanter over 1 carat er både sjældne og store. Richard Burton betalte over 1 mio. dollars for diamanten. En uhørt stor sum i 1969.  

De fleste diamanter stammer i dag fra Afrika, verdens ældste kontinent. Det er dog ikke alle diamanter der i dag ender som et diamantsmykke. Diamanter som stammer fra områder med konflikter og borgerkrige er ulovlige at sælge og handles med.

Flere Nyheder