Hvorledes er tilstanden ved ens nye tag?

31 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvor længe kan man egentlig være bekendt at kalde noget for nyt?

Det kommer nok an på det relative i det, for man kan for eksempel vinde en præmie i en turnering, hvor der først går flere år, før den kommer igen.

I så tilfælde kan man lige have vundet præmien, men et par år senere er den ikke ny længere, men man er regerende mester, hvis der endnu ikke har været en ny omgang af turneringen, eller hvis man ligeledes vandt den næste omgang.

Puster man derimod en sæbeboble op, så er det ny i øjeblikket, men mange få sekunder senere er den ikke ny, og det drejer sig både om, at man måske lige har pustet nye frem, men også at den gamle boble nok er sprunget.

Så hvad med et tag? Hvor længe kan man kalde det nyt?

Men nok vigtigere endnu: Har det stadig tilstanden som et nyt tag?

Se efter taget, om det stadig er “nyt”

Hvis man har fået lagt et splinternyt tag, hvor alle delelementer er helt nye og måske fremstillet til formålet, så kan man godt være bekendt at forvente en del af det, selv når der er gået mange år, og man som sådan ikke kan kalde taget nyt længere.

Har man derimod fået udskiftet taget, hvor man har brugt nogle af de gamle elementer og måske brugt nogle “nye” elementer, der har været brugte, så er det nok her, at man skal se efter, hvordan taget tager sig ud, som det begynder at sætte sig, og det har været gennem et par sæsoner med vejrskift.

Vigtigst er det i alle tilfælde, at man får nogle kyndige til at lægge taget for en, så man under alle omstændigheder ved, at det er blevet lagt så godt som muligt ud fra de forudsætninger, der var.

Flere Nyheder