Hvornår har jeg brug for revision?

30 maj 2021
Astrid Pedersen

Som ejer af en virksomhed i opstartsfasen er det altid en god idé at lade en revisor rådgive omkring virksomhedens opbygning.

En revisor vil på baggrund af din beskrivelse af virksomheden og dennes produkter og ydelser samt eventuelle langsigtede mål med virksomheden kunne yde den bedste rådgivning omkring valg af virksomhedstype. Dette kan være gavnligt for dig på længere sigt idet du ikke vil behøve at skulle sadle om senere.

Hvornår har jeg brug for en bogholder?

Mange virksomhedsejere vælger selv at varetage bogføring og balancering af regnskaber. Det kan dog anbefales at du overlader dette til en dygtig bogholder – i hvert fald hvis du vil være sikker på at det bliver gjort ordentligt.

Med en bogholder til hjælp er du sikker på at alting er bogført som det skal, og at din moms indberettes korrekt og til tiden. Og så kan din bogholder hjælpe dig med at gøre årsregnskabet klar til revision.

Lad din revisor forestå det årlige regnskab

Virksomheder skal hvert år aflevere et regnskab i forbindelse med årsopgørelsen til skat. Dette regnskab skal være forsynet med det der kaldes en revisor påtegning.

Din revisor vil kunne hjælpe dig med at godkende dit regnskab og tjekke at alting er som det skal være. Uanset om du selv forestår balancering af indtægter og udgifter i din virksomhed eller om du har en bogholder til at løse denne opgave vil din revisor skulle gennemgå regnskabet mindst én gang om året og sørge for at der i samme anledning udfærdiges en årsrapport.

På den måde er du sikker på altid at kunne fremvise et flot og gennemskueligt årligt regnskab og en rapport som uddyber de enkelte poster i dit regnskab. Og så vil du altid kunne fremvise dette i forbindelse med eksempelvis ansøgning om lån i din virksomhed.

Du kan få hjælp til bogføring og revision i Esbjerg hos https://raabyrevision.dk/ydelser/.

Flere Nyheder