Lær at lave din egen øl

25 februar 2020
Lotte Hindsberg
Lær at lave din egen øl

Der er i dag mange muligheder for at gøre de mange microbryggerier kunsten efter og lære at lave sin egen øl. Ingredienserne til ølbrygning og brygudstyr kan købes i specielbutikker. Det kunne f.eks. være albryg.dk.

Sammen med det nødvendige udstyr, er det muligt at deltage i ølkurser, der gør det nemt at komme igang. Det tager en eftermiddag og aften, at lære at brygge øl og det er en ideel gave eller have en sjov dag sammen med gode venner. Der bliver serveret lidt god mad og den øl man har brygget får man med hjem, så husk at have arrangeret transport hjem. Der findes også en god mængde bøger, der fortæller hvordan man kan brygge øl og om de mange forskellige øltyper der findes. Der er også et utal af videoer på internettet, der viser hvordan du kan lave øl. Butikkerne der sælger udstyr til ølbrygning, er også et godt sted at spørge, hvis man er i tvivl. De sælger ofte et startskit, der gør det nemt at komme igang uden at du skal købe alt muligt unødvendigt udstyr. Butikkerne sælger også mere avanceret udstyr, hvis du først for smag for at lave din egen øl.

Husk de rigtige glas

Når du har lært at lave øl, er det vigtigt at du servere og drikker øllen i de rigtige glas, for at få glæde af de specielle aromaer der er i øllen.

Det er vigtigt at glasset er smallere øverst, da det fremmer smagsindtrykket. Glas der er brede øverst er bedst til øl der skal slukke tørsten eller til stærk mad. Samtidig skal glasset være helt rent og uden fedt og sæberester. Fedt og sæberester gør, at øllet ikke skummer og hurtigere bliver flad og kedelig. Skummet er vigtigt, da det mindsker kulsyren i øllet og det er din mave glad for.

Flere Nyheder