Lav den bedste belysning til hvert lokale

26 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Her i denne artikel vil vi tage udgangspunkt i, at man skal have lavet belysning i ens hjem, hvor man således har mere råderum over, hvordan man vælger lyskilder, pærer, indstillinger med videre, end hvis man var ansat i et firma og måtte tage til takke med de muligheder, der var der.

Men derfor kan man som ansat eller ansvarlig for et firmas belysning godt hente inspiration herfra.

Det er jo ufatteligt mange muligheder, man har med at kunne vælge lyskilder i et hjem, være strømbesparende, skåne miljøet og videre, når man nu om dage vælger lys.

Det kan gælde sig helt fra klassiske lyskæder udendørs til amputerede lamper, der kører på sol-energi, som man kan sætte op de fleste steder, uden man er bundet af en energikilde i form af en strømkontakt.

Og så kan man fortsætte det helt frem til en babylampe med farverige belysninger, der skifter farve, drejer rundt, har skyggefigurer og meget andet. Det er da imponerende!

Brug belysningen alt efter anledningen

Tidligere var man meget bundet af få muligheder i form af selve belysningen. Her tænker vi ikke på de muligheder, man havde med lamper, for det har ændret sig meget løbende, om det var standerlamper, kontorlamper, loftslamper med videre.

Men man satte oftest en pære i, der gav et vældigt skær, for de fleste ville da gerne have ordentlig belysning, der virkelig blændede op.

Det er jo også meget praktisk, hvis man skal lave en modeljernbane eller se hinanden i øjnene, når man spiste middag.

Men skal man hygge i en hjørnekrog sammen, så er det måske mere rart med lidt dæmpet belysning og måske i noget blødere lys i et mere orange end hvid/gult skær, hvor det ikke gør så meget, at det hele ikke lyser totalt op.

Der er jo forskel på hygge og arbejde, og det kan lyset diktere.

Flere Nyheder